Luxury apartmentsoverlooking the beach of Egmond aan Zee

Settings

HET NOORDHOLLANDS DUINRESERVAAT

Het Noordhollands Duinreservaat is een van de grootste natuurgebieden in Nederland. Het gebied strekt zich uit van Wijk aan Zee tot aan de Schoorlse Duinen. Het reservaat is zo’n 20 km lang en gemiddeld 2,5 km breed en heeft een oppervlakte van 5.300 ha.

Het gebied omvat duinen, strand, zogenaamde binnenduinrandbossen met veel reliëf en enkele kleinere natuurgebieden. Midden in dit geweldige natuurgebied ligt Egmond aan Zee. U kunt er heerlijk wandelen en fietsen via diverse routes dwars door de duinen  en genieten van de prachtige natuur. Ook liggen er in de omgeving bijzondere en uitdagende mountainbike routes.

Personen van 18 jaar en ouder hebben voor een bezoek aan het Noordhollands Duinreservaat een toegangskaart nodig. Toegangskaarten zijn op verschillende adressen in Egmond aan Zee en ook online (via "MyOrder") verkrijgbaar.

Kijk voor verdere informatie op: www.pwn.nl

 

DE OMLIGGENDE DORPEN

Ook de omliggende dorpen zijn zeker een bezoek waard.

- de abdij van Egmond Binnen;

- de kasteelruïne in Egmond aan den Hoef;

- het kunstenaarsdorp Bergen met zijn schilderachtige centrum;

- de onderwaterwereld in het zeeaquarium van Bergen aan Zee;

- de Schoorlse duinen;

Alle dorpen liggen op luttele minuten rijden met de auto of de fiets.

 

ALKMAAR

Alkmaar is een provinciestad met een roemrucht verleden, die een centrumfunctie voor de hele regio vervult. Een mooie sfeervolle plaats met een historisch hart.

Alkmaar ligt op slechts 8 km van de BoulevardSuites. Het landschap rondom Alkmaar is zeer divers; van uitgestrekte polders en vlakke weidegronden tot bossen en glooiend duinlandschap.

Alkmaar is de tweede winkelstad van Nederland en staat bekend om de kaasmarkt (op vrijdagmorgen) en de Eredivisie voetbalclub AZ. Verder is de stad geliefd om de winkels en terrasjes tussen de historische monumenten in het centrum.  Deze monumenten zijn ook te bezichtigen vanaf een rondvaartboot, die door de eeuwenoude grachten en singels van deze prachtige stad vaart.

 

AMSTERDAM

De hoofdstad van Nederland ligt op circa 40 minuten rijden met de auto. De stad heeft vele uitgaansmogelijkheden en mondaine winkelstraten. Een rondvaart door de grachtengordel, een bezoek aan het Van Gogh museum, het Rijksmuseum en het Anne Frankhuis zijn wereldbekende en geliefde attracties.

 

Kijk voor meer informatie op: www.egmond.nl